Audiovisual Última Patagonia

Divendres 20 de desembre a les 20h al Centre. Aquí podeu veure un petit avançament de la pel·lícula.

Espeleo Última Patagonia

Des de 1995, l’associació Centre Terre ha estat explorant quatre illes desèrtiques a l’arxipèlag de la Patagònia xilena, són els afloraments calcaris més meridionals de la nostra Terra.

Al llarg de les expedicions, els exploradors han descobert formacions naturals úniques al planeta: els «cometes de roca», les «glaceres de marbre», els «xampinyons de roca», per no parlar d’una cova prehistòrica amb pintures i d’un cementiri de balenes.

La pel·lícula «Ultima Patagonia» narra l’aventura viscuda el gener-febrer de 2019 pell 43 homes i dones que han explorat, en total autonomia, una amplia zona encara desconeguda de l’illa Madre de Dios i una part de la glacera Témpanos, situada a Campo de Hielo Patagónico Sur. (tercer casquet de gel del món)

L’expedició va començar amb el desplegament de múltiples camps avançats, sota la pluja, el vent i després d’aproximacions llargues, de vegades complicades, L’objectiu és ampliar l’exploració a sectors nous. A tot això cal sumar les incursions ràpides i missions científiques en zones amb potencial oer a , després, procedir a l’exploració sistemàtica dels sectors més interessants. El resultat ha estat l’exploració de més de 6km de sistemes subterranis i la recollida de nombroses mostres que ara s’estan analitzant.

La pel·lícula mostra amb bellesa i d’una forma didàctica la vida diària dels equips que van compartir aquesta gran aventura humana, així com també el treball científic realitzat per entendre millor aquest entorn excepcional.

Una pel·lícula de 93 minuts dirigida per Gilles Santantonio.