Explica’n el teu «rottlo»: 3 mesos a l’Antàrtida

El proper dijous 28 de novembre a les 20h podrem gaudir al Centre Excursionista d’un reportatge organitzat per l’entitat «El Gra» i a càrrec de Marc Travé, enginyer de telecomunicacions, que ens explicarà les vivències i peripècies del dia a dia en els tres mesos que ha estat participant en un projecte de recerca de comunicacions a la Base Antàrtica Espanyola Juan Carlos I, situada a l’illa Livingstone.

A continuació podeu llegir la sinopsi:

Lluny dels passos d’Amundsen o Scott, el valor dels quals hauria d’impressionar a més d’un aventurer, posar els peus a l’Antàrtida suposa una aventura increïble, la dimensió de la qual no albires fins que ets allà. Ni tan sols el primer dia, o el segon. És quan t’adones que aquella vista que tens, solament uns pocs afortunats han pogut gaudir-la primer. Llavors tens clar que allò va de veres.

Així podria començar a explicar d’una de les experiències vitals més impactants i impressionants de la meva vida. Si algú vol un resum ràpid de la situació, la puc oferir amb quatre paraules: hi fa molt fred. Però quedar-se amb aquesta visió és un resum tremendament minso.

La preparació del viatge, l’experiència vital de ser on ets, el dia a dia a la base, els materials, treballar en un ambient aïllat, els riscos i les precaucions per a prevenir-los, la companyonia o el silenci sepulcral, navegar amb balenes, icebergs, la llum solar o la seva absència… I la llista seguiria durant hores.

Potser no podré explicar-ho tot en una estona, no obstant puc intentar compartir l’experiència a bocins per tal d’acostar un continent molt més desconegut del que ens pensem. Un continent del qual sovint en sentim parlar tant dels perills que corre com de les meravelles que s’hi amaguen, però que també sovint ningú mai explica com és la vida dels qui l’exploren.

Us animeu a venir? (porteu abric, per si de cas).

 icebergBalenaPinguins