Grup d’Espeleologia de Rubí (GER)

EL GER REP EL PREMI NORBERT FONT I SAGUÉ DE LA FEDERACIÓ CATALANA D’ESPELEOLOGIA

Arrel de les exploracions a la Sima del Tejón (Porracolina-Cantàbria), el GER ha rebut el prestigiós premi Norbert Font i Sagué que otorga la Federació Catalana d’Espeleologia, a la millor campanya espeleològica fora de Catalunya durant el 2006. A la foto podeu veure al president de la Federació (al mig), en Joan Caparrós president del GER (esquerra) i Xavi Poquet, un dels integrants de l’expedició que va explorar l’avenc l’estiu passat. La notícia del descobriment del gran pou del Tejón ha corregut com la pòlvora en el món espeleològic, i aquest premi representa un gran honor per al nostre grup. FELICITATS A TOTS!!!!

Ja estem preparant la propera campanya al massís del Porracolina pel proper estiu. També adjuntem la topografia del Tejón, amb la torre Mapfre de Barcelona al costat a escala; així s’aprecia la grandària del pou dels pasiegos.

EL GER DESCOBREIX EL POU MÉS GRAN D’ESPANYA A CANTÀBRIA

El G.E.R., Grup d’ Espeleologia del Centre Excursionista de Rubí, ha descobert i ha estat explorant un avenc al Massís del Porracolina (zona del Alto Asón, Cantàbria), que té un pou interior de 346m.de profunditat, el més gran que s’ha trobat a Espanya fins ara. El darrer tram del pou, de 232m, és totalment aeri, és a dir, es baixa sense tocar la paret. L’avenc s’ha batejat amb el nom de “Sima del Tejón” i s’han dedicat 6 anys a la seva exploració. Encara no s’ha acabat i, fins ara, s’ha arribat als 501m de profunditat total. Durant la darrera campanya d’estiu, s’ha fet un vivac interior de 3 dies per tal d’agilitzar el treball, ja que pujar i baixar el gran pou requereix molt d’esforç i temps. En aquestes exploracions han col·laborat amb nosaltres dos membres del Grup d’Espeleologia Talaia, de Vilanova i la Geltrú, i un del S.I.S.de Terrassa. També ens ha ajudat la firma d’escalada Fixe Climbing, amb el subministrament dels materials d’instal·lació.