Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

TRAVESSES 2017

 

TRAVESSA SERRA DEL CADÍ

 

Des de les TRAVESSESCERUBI us presentem la Travessa a la Serra del Cadí, la qual ens permetrà realitzar la travessa total d’aquesta serra tan característica del Prepirineu català.

La nostra idea és finalitzar la part oest d’aquesta, donat que amb la Cavalls del Vent que vàrem realitzar la primavera passada, l’itinerari anava per la part més oriental, concretament per la zona de Moixeró – Penyes Altes. Aquesta vegada per accedir el cordal de la Serra del Cadí sortiríem del poble de Gósol seguint el Camí dels Bons Homes (GR-107) i la Volta Parc Cadi/Moixeró (GR-150) fins al coll de les Bassotes amb unes vistes panoràmiques del Pedraforca a la nostra esquena; anirem a buscar el Prat Berló per trobar un petit coll  a la Serra Pedregosa i davallarem fins a les Fonts dels Cortils realitzant una petita desgrimpada. Ara és el moment d’iniciar el tram de màxim desnivell de pujada fins al Sostre de les comarques barcelonines  el Pic de Costa Cabirolera (2.604 m). A partir d’aquest punt retrobem una altra vegada el GR-150, però amb la variant 1 que ens acompanyarà força estona, seguim el fil de l’aresta de manera que anirem encadenant cim i colls amb contínues baixades i pujades  Salt de Sastre (2.551 m), coll de la Canal del Cristall, Puig de la Canal del Cristall (2.583 m), coll de Llitze (2.506 m) i el Vulturó (2.649 m) un altre dels punts emblemàtics de la Serra del Cadí. Tot seguint el cordal i a mig camí de la Torreta, arribem al punt on deixarem el GR-150-1 que baixa fins al coll Jovell, essent un lloc estratègic en cas de malt temps o per temes d’horaris per escapar-nos del cordal de la Serra del Cadí, amb dues alternatives: baixar a Josa de Cadi pel GR-150-1 o per la pista fins a Cornellana paral·lela el Torrent de Ribanegre.

Nosaltres seguim pel cordal per un camí força fressat, marcat com a PRC-122, que ens durà el cim de la Torreta de Cadí (2.562 m) amb unes vistes excepcionals de la plana de la Seu i el Pirineu Andorrà. Comencem a davallar per la cresta fins al Cap de la Costa Verda i el Cap de la Fesa, fins a una de les llaçades de la pista forestal que baixa al Prat dels Gosolans (2.016 m), passem a tocar de la Font dels Gossos i travessem la pista per continuar recte, deixant a mà dreta les instal·lacions d’una explotació ramadera; remuntem un petit turó amatents a la senyalització de pals de fusta pintats amb els colors grocs i blancs del PRC-122, ja que és un punt molt perdedor i iniciem una forta baixada pel mig del bosc fins al Collet de Bacanella, (1.813 m). Trobem una bifurcació de camins, un ens portaria a Adraén i el de l’esquerra ens portarà a Cornellana per un petit sender que amb continues llaçades en baixada ens dura a passar prop del cementiri, per finalment entrar el petit poble de Cornellana (1.388 m). Punt final de la nostra travessa de la Serra del Cadí.

ITINERARI: Gósol - Coll de les Bassotes - Font dels Cortils -Pic Costa Cabirolera – Coll Canal del Cristall – Puig del  Canal del Cristall – Coll de Llitze – Vulturó - Torreta de Cadí- Cap de la Costa Verda - Cap de  la Fesa - Pla dels Gosolans -Collet de Bacanella – Cornellana.

HORARIS: 12.00 hores

DISTÀNCIA: 26,000 kilòmetres  (aprox.)

DESNIVELL: 1.750 metres i 2.000 metres  (aprox.)

CONSELLS: les úniques dificultats tècniques les trobarem a la petita desgrimpada a les fonts del Cortal dels Cortils i en el coll del Cabirol per accedir a l’aresta que ens dura a Pic Costa Cabirolera, ja que una vegada a la Serra del Cadí les dificultats disminueixen notablement, en convertir-se en un camí fressat i sense cap tipus de dificultat. Cal tenir en compte però, que és una excursió amb força desnivell, tant de pujada com de baixada, amb una considerable distancia i horari, però a l’abast  de qualsevol excursionista amb un bon estat físic i habituat a l’alta muntanya.

SORTIDA: Dijous 12 d’octubre a les 05.30 hores del matí  a l’aparcament de  l’Escardívol.

ARRIBADA: Dijous 12 d’octubre a les 21.30 hores a l’aparcament de l’Escardívol.

PREUS: 25,00 € SOCIS i 30,00 € NO SOCIS.

INSCRIPCIONS: del 2 al 10 d’octubre el CERUBI. PLACES LIMITADES. Cal disposar de la targeta federativa FEEC. En cas de no disposar-ne, us podem tramitar una targeta temporal per 5,00 € SOCIS i 6,00 € NO SOCIS. El preu inclou el transport d’anada i tornada en autobús.

MATERIAL: Calçat i roba adequada, bastons, paravent, guants, barret, manta isotèrmica, mòbil carregat i llum. També caldrà dur esmorzar, dinar i aigua.

El dimarts 10 d’octubre a les 21.00 hores es farà una reunió informativa al CERUBI.  En cas de no cobrir les despeses de l’autobús ens desplaçarem en vehicles particulars  i faríem un itinerari circular alternatiu.